Planning Areas

From SgWiki
Jump to navigation Jump to search
Map of Singapore
Map of CDC Districts

The Urban Redevelopment Authority distrbuted the land into a total of 55 areas and organised into five regions.

Mayors[edit]

Incumbent Role
Denise Phua Mayor of Central CDC
Desmond Choo Mayor of North East CDC
Alex Yam Mayor of North West CDC
Mohd Fahmi Aliman Mayor of South East CDC
Low Yen Ling Mayor of South West CDC

Planning Areas[edit]

English Chinese Tamil Area (km2) Population Density (/km2)
Ang Mo Kio 宏茂桥 ஆங் மோ கியோ 13.94 174,770 12,538.2
Bedok 勿洛 பிடோக் 21.69 289,750 13,360.5
Bishan 碧山 பீஷான் 7.62 90,700 11,896.6
Boon Lay 文礼 பூன் லே 8.23 30 3.6
Bukit Batok 武吉巴督 புக்கிட் பாத்தோக் 11.13 139,270 12,513
Bukit Merah 红山 புக்கிட் மேரா 14.34 155,840 10,871.3
Bukit Panjang 武吉班让 பக்கிட் பஞ்சாங் 8.99 139,030 15,466.7
Bukit Timah 武吉知马 புக்கித் திமா 17.53 74,470 4,248.4
Central Water Catchment 中央集水区 மத்திய நீர் நீர்ப்பிடிப்பு 37.15 10 0.3
Changi 樟宜 சாங்கி 40.61 2,530 62.3
Changi Bay 樟宜湾 சாங்கி பே 1.7 N/A
Choa Chu Kang 蔡厝港 சுவா சூ காங் 6.11 174,330 28,513.2
Clementi 金文泰 கிளிமெண்டி 9.49 91,630 9,650.3
Downtown Core 市中心 சிங்கப்பூர் நகர மையத்தில் 4.34 3,720 857.1
Geylang 芽笼 கேலாங் 9.64 116,960 12,129
Hougang 后港 ஹவ்காங் 13.93 222,310 15,960.2
Jurong East 裕廊东 ஜூரோங் கிழக்கு 17.83 84,980 4,766.9
Jurong West 裕廊西 ஜூரோங் மேற்கு 14.69 272,660 18,563.5
Kallang 加冷 காலாங் 9.17 101,210 11,038.3
Lim Chu Kang 林厝港 லிம் சூ காங் 17.3 90 5.2
Mandai 万礼 மண்டாய் 11.77 2,120 180.2
Marina East 滨海东 மெரினா கிழக்கு 1.82 N/A
Marina South 滨海南 மெரினா தென் 1.62 N/A
Marine Parade 马林百列 மரின் பரேட் 6.12 48,730 7,966.3
Museum 博物馆 அருங்காட்சியகம் திட்டமிடல் பகுதி 0.83 380 457.8
Newton 纽顿 நியூட்டன் 2.07 6,920 3,344.6
North-Eastern Islands 东北群岛 வட-கிழக்கு தீவுகள் 42.88 60 1.4
Novena 诺维娜 நொவீணா 8.98 47,990 5,344.1
Orchard 乌节 ஓர்ச்சர்ட் 0.96 920 960.3
Outram 欧南 ஊட்ரம் 1.37 22,080 16,081.6
Pasir Ris 巴西立 பாசிர் ரிஸ் 15.02 139,890 9,313
Paya Lebar 巴耶利峇 பாய ளேபர் 11.69 40 3.4
Pioneer 先驱 பயனியர் 12.1 100 8.3
Punggol 榜鹅 பொங்கோல் 9.34 109,750 11,746.8
Queenstown 女皇镇 குவீன்ஸ்டவுன் 20.43 98,050 4,800.5
River Valley 里峇峇利 நதி பள்ளத்தாக்கு 1.48 9,190 6,230.5
Rochor 梧槽 ரோச்சர் 1.62 14,590 9,034.1
Seletar 实里达 சிலேத்தார் 10.25 270 26.3
Sembawang 三巴旺 செம்பவாங் 12.34 76,530 6,203.3
Sengkang 盛港 செங்காங 10.59 206,680 19,511
Serangoon 实龙岗 சிராங்கூன் 10.1 120,670 11,945.2
Simpang 新邦 சிம்பாங் 5.13 N/A
Singapore River 新加坡河 சிங்கப்பூர் நதி 0.96 2,720 2,842.2
Southern Islands 南部群岛 தெற்கு தீவுகள் 6.07 1,480 244
Straits View 海峡景 ஸ்ட்ரெய்ட்ஸ் காண்க 0.77 N/A
Sungei Kadut 双溪加株 சுங்கை காடுட் 15.99 850 53.2
Tampines 淡滨尼 தெம்பினிஸ் 20.89 261,230 12,506.2
Tanglin 东陵 டங்லின் 7.63 19,000 2,491.8
Tengah 登珈 தெங்கா 7.4 10 1.4
Toa Payoh 大巴窑 தோ பாயோ 8.17 124,940 15,298.2
Tuas 大士 துவாஸ் 30.04 70 2.3
Western Islands 西部群岛 மேற்கத்திய தீவுகள் 39.47 N/A
Western Water Catchment 西部集水区 மேற்கத்திய நீர் நீர்ப்பிடிப்பு 69.46 900 13
Woodlands 兀兰 ஊட்லண்ட்ஸ் 13.59 250,290 18,424
Yishun 义顺 யீஷூன் 21.24 201,970 9,507.2
Planning Areas ViewTalkEdit
Central BishanBukit MerahBukit TimahDowntown Core1GeylangKallangMarina East1Marina South1Marine ParadeMuseum1Newton1NovenaOrchard1Outram1QueenstownRiver Valley1Rochor1Singapore River1Southern IslandsStraits View1TanglinToa Payoh
East BedokChangiChangi BayPasir RisPaya LebarTampines
North Central Water CatchmentLim Chu KangMandaiSembawangSimpangSungei KadutWoodlandsYishun
North-East Ang Mo KioHougangNorth-Eastern IslandsPunggolSeletarSengkangSerangoon
West Boon LayBukit BatokBukit PanjangChoa Chu KangClementiJurong EastJurong WestPioneerTengahTuasWestern IslandsWestern Water Catchment
1: Located within the Central Area